Spissøl er eit tradisjonelt norsk øl som vert laga ved å meske ein ekstra gong etter at vørteren til sterkølet har runne ut. Resultatet er eit lettare øl med lågare alkoholprosent – ein smart måte å utnytte råvarene maksimalt på.
I vårt spissøl vert bygg og havre meska i or- og einerlåg, deretter kokt i fleire timar i ein koparkjele frå mellomalderen med lokal humle. Til slutt vert det gjæra med den originale Selland-kveik-kulturen.
«Simpel Knog» er laga i samarbeid med Ivar A. Geithung og Johnny Ottar Pedersen, som begge bur nær Voss. Det er Johnny du ser på etiketten – han jobbar i jernbanen. Simpel Knog var eit gammalt uttrykk brukt om dei lokale sesongarbeidarane som hjelpte til med tungt fysisk arbeid, som å flytte jord, grus og stein under jernbaneutbygginga.
Stil:Tradisjonelt norsk gardsøl
Ingrediensar:
Mineralvatn frå
Osekilden,
byggmalt, havre, humle, einer, kveik (gjær)
I sal hjå:I eige og utvalde ølutsal i heile Noreg.