«Jolebassen» er eit joleøl med aroma av røsta malt, nøtter og sjokolade. Smaksbiletet har ein djup maltkarakter med tonar av kjeks, karamell og tørka frukt. Ølet serverast for seg sjølv i eit passande glas, eller til jolematen. God Jol!
«Jólebassi» er setesdalsk for jolebukk. I rektig gamle dagar var jolebukk ein geitebukk, slakta til jol. Sidan vart ordet bruka om dei som i jola traska gardimellom med bukkemaske, plent ukjennelege. Noko av poenget var å gisse kven «jólebassan» var. Dei vaksne fekk øl eller ein dram der dei kom innom.Stil:Midtvegs mellom Brown Ale og Sweet Stout
Ingrediensar:
Vatn frå
Osekilden,
byggmalt, havre, laktose, humle og kveik (gjær)
I sal hjå:Meny, Spar, Joker og Coop-butikkar i Agder, Rogaland og Telemark, samt utvalde ølutsal i heile Noreg.